fbpx

Om Ortorexi för drabbade

Välkommen till Ylab!

Ylab är Sveriges enda specialistklinik för Ortorexia Atletika, vardagligt kallat Ortorexi, och andra ätstörningar där träning ingår som kompensatoriskt beteende. Vi hoppas att du hittar den information du söker under flikarna här under. När du tagit mod till dig är det bara att boka in en wellnessanalys för att få veta hur din status är och vad du kan göra för att må och prestera bättre.

Vi som arbetar här älskar mat och träning och det vill vi att även du ska göra. Vi är alla före detta elitidrottare med omfattande akademisk utbildning. Hos oss får du bli hur vältränad och välformad som helst men inte på bekostnad av din hälsa. Träna om och träna rätt och Ät som en atlet är våra motton.
>>Boka en wellnessanalys här

“Om det ändå fanns ord att beskriva min tacksamhet till detta så kallade “andra hem” till mig. Ni har funnits när jag behövt er, lärt mig mer än vad jag kunnat tänka mig och inte minst fått mig att vilja se framåt.

Hade jag inte fått kontakt med Ylab när livet tappat gnistan och allt var upp och ner hade jag aldrig stått där jag står idag. Vad som har varit och fortfarande är en mödosam resa tillför ni största förståelse och inte mindre tålamod för att visa vägen tillbaka till ljuset. Vad livet hade varit utan er hjälp vill jag helt enkelt inte föreställa mig. Detta skrapar bara ytan till allt jag skulle vilja säga, men det viktigaste är att de behövs just nu mer än någonsin.

Är det några sår som tiden inte läker av sig själv så är det psykisk ohälsa. Den måste tas på allvar och åtgärdas vid minsta behov. Jag vill bara påminna dig om att ta hand om dig. Och skulle det vara en svår sak att göra så finns det hjälp att få, det kan jag försäkra dig om.”

Albin

Är du fixerad vid mat och träning? Du kan ha Ortorexi.