fbpx

Skippa gymmet och må bättre

Det var budskapet i en insändare i Dagens Nyheter i fredags.  Skribenten hade nått en punkt då träningen på gymmet gav mer ohälsa än hälsa, på grund av de ouppnåeliga ideal som sprids i gym-och fitnessvärlden.

Träna för exakt vad?

Börjar vi nu se effekterna av den stora hälso- och fitnesstrenden? Kanske  fler och fler har insett, likt skribenten, att plikttrogen gymträning flera gånger i veckan inte håller över tid då den enda motivationen är att att få en snygg kropp eller för att helt enkelt dämpa ångest? I en värld där det alltid finns någon på sociala medier som har tränat  hårdare än du, ätit bättre och sprungit längre, hur ska vi då kunna känna oss nöjda och tillfredställda?

Träning måste inte vara gym

Ett sätt att vara aktiv och få hälsofördelar av träning är att ägna sig åt något som man faktiskt tycker är kul, vilket skribenten i artikeln också insett. Att se fram emot passet, ha kul medan det pågår och sedan se fram emot nästa tillfälle är så träning borde vara. Idrott ger också muskler, kondition och smidighet, men också gemenskap, mening och socialt umgänge!

Läs gärna mer i vårt tidigare inlägg om Sociala medier och psykisk ohälsa 

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: